Det Effektive Salg

Det Effektive Salg, har vi bygget op omkring to tilgange:

• En PLAN A, der skaber et højt aktivitetsniveau, og lukker kunder på kort sigt
• En PLAN B, der bygger rammerne til at skabe et stærkere salg på lidt længere sigt

Vi ved fra Lead Management Analysen 2015*, at den gennemsnitlige konverteringsrate er mellem 10-20%. Dvs. afholder en virksomhed 10 møder per md. total, eller per salgsaktiv person, så kan virksomheden forvente at lukke 1-2 kunder, ift. den lukketid salget har.

Mange virksomheder fejler efter det første møde er afholdt. Det efterlader så også virksomheden med 8-9 nye emner, der ikke kan lukkes ”på kort sigt”, dvs. den nye opgave, er ”Hvilke rammer og tilgang, skal vi tilegne os, for ikke at tabe/glemme disse, men effektivt føre igen 10-20% mod et salg, bare på lidt længere sigt?

Lead Management Analysen dokumenterede også, at:

Kun 35% har en salgsproces inkl en defineret plan for opfølgning
Kun 28% har en reaktionstid på opfølgning
Over 50% taber salget pga. mangelfuld eller for sen opfølgning

PLAN A – Flere møder og touchpoints med dit segment.dart

Vi har et hold helt unikke Lead Managers, der er stærke på telefonen, og kun arbejder på executive niveau. Vi arbejder ikke med virksomheder indenfor tele, print, forsikring, energi etc., Vi arbejder med tungere virksomheder, og har stor erfaring med funktionerne salg, marketing, kommunikation, HR og ledelse.

Eksempler på områder vi har skabt gode resultater på er:

 • Marketing / Kommunikation / Branding / PR
 • Corporate branding
 • International markedsføring
 • B2B Events
 • Digitalisering
 • CRM
 • CMS
 • Mobility/Apps
 • Talent udvikling
 • Search/Select
 • E-learning
 • E-Commerce

Vi er specielt stærke på vores kunders egne koncepter/produkter. Såfremt en kunde, ikke har et tilstrækkeligt differentieringsniveau, kan vi hjælpe kunden med at udvikle noget unikt ift. at få det første møde, med det mål at skabe en god entre, være relevant, differentieret og give værdi allerede på første møde. Her har vi konkrete produkter/pakker vi kan tilbyde.

Vi har tit hørt fra vores kunder, ”ingen kan ringe ud for os”, eller ”vi tør ikke overlade vores brand til en fremmede phoner”. De tog alligevel ”chancen”, og samtlige har vi som kunder i dag. Det at vi tilvælger/fravælger hvor vi vil være gode, og hvem vi foretrækker at samarbejde med, har gjort vi har et stærkt team og setup, der kan løfte de fleste opgaver. Er du i tvivl, tilbyder vi også en uforpligtende test, hvor du binder dig ganske kortvarigt.

Vores ”Salgsudsving Figur” har vi lavet, på baggrund af analyser som Lead Management Analysen, men også med baggrund i egne erfaringer. Vi kan se på virksomheder, når det går godt, så slapper deres ”Salgs Mindset” af, de bliver magelige ift. nysalget, og som så mange andre vil de før eller siden opleve, at mageligheden rammer dem. Når det sker, vil de have pipeline her og nu, og har behov for at lukke kunder ASAP.

PLAN B – Konverter gennem effektivopfølgning og salgsstøtte. idea

Plan B har fokus på, at når I har mødtes, og konstaterer, at den her virksomhed, får I ikke som kunde indenfor normal lukkeperiode, så handler det om at holde fast, styrke jeres relationer og troværdighed og bane vejen for et salg på længere sigt. Alternativet er som det sker de fleste steder:

• I glemmer at følge op på dem
• De havner i et CRM eller kalender og får et opkald om f.eks. 2,4 mdr. og så starter man forfra

Vi kender alle følelsen af at have afholdt et møde, hvor det var relevant, der var god kemi og man tror på, der kan komme et salg. Men så finder man ud af, at der er ikke penge, der er et andet projekt der skal afsluttes, timingen dårlig etc. Når det sker, skal sælgeren switche sit Mindset ind på en ”Plan B Strategi”, nu er målet ikke at sælge, men at få dem kørt ind i vores Plan B, så vi kan være relevante overfor dem, tilbyde dem viden/læring, Potentiale Radar. Alt med det mål at styrke relationen, fremstå troværdige, og være top of mind.

Lead Management Analysen blev gennemført I samarbejde mellem Business Danmark og TheLeadCompany. 830 respondenter danner grundlag for analysetallene. Fokus var på danske virksomheders evne til at arbejde målrettet og struktureret med at opbygge en stærk fødekanal til salget:

• For at afdække hvorvidt Lead Management stadig er et forsømt emne med et stort potentiale iblandt danske virksomheder
• For at forsøge at identificere konkrete parametre som adskiller ”best in class” virksomheder fra andre.

*Kilde: Business Danmark