Outsourcing af opfølgning

Vi ved fra Lead Management Analysen 2015*, at den gennemsnitlige konverteringsrate er mellem 10-20%. Dvs. afholder en virksomhed 10 møder per md. total, eller per salgsaktiv person, så kan virksomheden forvente at lukke 1-2 kunder, ift. den lukketid salget har. Det efterlader virksomheden med 8-9 nye emner, der ikke kan lukkes ”på kort sigt”, dvs. den nye opgave, er ”Hvilke rammer og tilgang, skal vi tilegne os, for ikke at tabe/glemme disse, men effektivt føre igen 10-20% mod et salg, bare på lidt længere sigt?

Lead Management Analysen dokumenterede også, at

  • Kun 35% har en salgsproces inkl en defineret plan for opfølgning
  • Kun 28% har en reaktionstid på opfølgning
  • Over 50% taber salget pga. mangelfuld eller for sen opfølgning

Plan B har fokus på, at når I har mødtes, og konstaterer, at den her virksomhed, får I ikke som kunde indenfor normal lukkeperiode, så handler det om at holde fast, styrke jeres relationer og troværdighed og bane vejen for et salg på længere sigt. Alternativet er som det sker de fleste steder:

I glemmer at følge op på dem

De havner i et CRM eller kalender og får et opkald om f.eks. 2,4 mdr. og så starter man

forfra

Vi kender alle følelsen af at have afholdt et møde, hvor det var relevant, der var god kemi og man tror på, der kan komme et salg. Men så finder man ud af, at der er ikke penge, der er et andet projekt der skal afsluttes, timingen dårlig etc. Når det sker, skal sælgeren switche sit Mindset ind på en ”Plan B Strategi”, nu er målet ikke at sælge, men at få dem kørt ind i vores effektive og smarte opfølgningsstrategi, af de simple årsager:

  • Det virker, du får konverteret flere til kunder
  • Det er for dyrt og dumt, at glemme eller have en svag opfølgning på dem du mødes med
  • Du styrker din synlighed, og bliver mere profileret, når dine kundeemner søger på dig og de produkter/services du sælger.

Kontakt os for at høre mere om hvordan du kan outsource store dele af din opfølgning, og forvente en vækst i din konvertering til nye kunder.